1 Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de prei in stukken van 10 cm en spoel ze goed af. Blancheer de preistukken in water met zout circa 4 minuten. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Laat de boter langzaam smelten met de knoflook en oregano tot de boter gaat bruisen. Voeg de bloem toe en roer goed door tot het mengsel van de bodem van de pan loslaat. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde tot een gladde saus. Laat deze bechamelsaus circa 10 minuten op de laagste stand pruttelen. Roer de kaas erdoor tot deze is gesmolten en breng de saus op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Leg de prei in een ovenschaaltje en giet de saus erover. Laat de prei in circa 20 minuten garen en gratineren. Dep ondertussen de zalm goed droog en bestrooi rondom met zout, peper en een beetje bloem. Verwarm de rest van de boter en bak de zalm om en om in circa 4 minuten medium gaar. Serveer met de prei.
Gebakken zalm met gegratineerde prei is een recept van PLUS