1 Snijd 2 varkenshaasjes in de lengte in. Maak een vulling van 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes gesneden, 6 plakjes bacon of ontbijtspek, in reepjes, 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus, 1 theelepel sambal badjak, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 eetlepels abrikozenjam of sinaasappelmarmelade. Vul de varkenshaasjes met dit mengsel en zet vast met cocktailprikkers. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaasjes in 50 gram boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer 3 eetlepels sherry, 200 ml kookroom en 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes, door het braadvet. Snijd de varkenshaas in schuine plakken en serveer met de saus. Lekker met rijst(timbaaltjes) en doperwten.