Oosterse varkenshaas

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd 2 varkenshaasjes in de lengte in. Maak een vulling van 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes gesneden, 6 plakjes bacon of ontbijtspek, in reepjes, 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus, 1 theelepel sambal badjak, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 eetlepels abrikozenjam of sinaasappelmarmelade. Vul de varkenshaasjes met dit mengsel en zet vast met cocktailprikkers. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaasjes in 50 gram boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer 3 eetlepels sherry, 200 ml kookroom en 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes, door het braadvet. Snijd de varkenshaas in schuine plakken en serveer met de saus. Lekker met rijst(timbaaltjes) en doperwten.

Oosterse varkenshaas is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept