1 Leg alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de varkenshaasjes in de lengte in. Rol 50 gram roquefort in 1 plak rauwe ham en leg dit in de varkenshaas. Vul zo de 2 varkenshaasjes. Leg 2 plakken ham overlappend naast elkaar. Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en wikkel de ham om het vlees. Doe hetzelfde met de andere varkenshaas. Bestrooi de varkenshaasjes met de bloem. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Leg het vlees met het braadvet in een lage ovenschaal of braadslede en zet circa 20 minuten in het midden van de oven. Schep op een warme schaal en laat afgedekt even rusten. Roer de rest van de roquefort door het braadvet, voeg eventueel een scheutje water of melk toe en maal er peper over. Serveer de varkenshaas met de saus. Lekker met broccoli en pommes duchesse of gebakken krieltjes.
2 Vervang de roquefortsaus door champignonroomsaus.
Varkenshaas met rauwe ham en roquefort is een recept van PLUS