- Vervang de appeltjes door verse, kort gestoofde cranberry's en vervang de bleekselderij door stukjes peer. Breng op smaak met gedroogde rozemarijn."}],"recipeYield":"4 "}
1 Leg de appeltjes in een schaal en laat ze circa 30 minuten weken in de wijn. Giet de wijn hierna over het brood en laat even staan. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de bleekselderij toe en bak 1 minuut mee. Schep dit door de appelstukjes. Knijp het brood uit en voeg samen met de hazelnoten toe aan het mengsel. Breng het mengsel op smaak met de Provençaalse kruiden, zout en peper. Vul en bereid de kip hierna volgens het stappenplan.
1 Spoel de kip aan de binnen en buitenkant voorzichtig af onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier.
2 Leg de kip op zijn rug op het werkblad, houd met een hand de opening open en schep met de andere hand met een lepel de vulling erin.
3 Bind de opening eventueel dicht met keukengaren of steek vast met enkele cocktailprikkers. Zorg dat de poten ook bij elkaar gebonden blijven.
4 Bestrooi de kip rondom met zout en bestrijk met zachte boter.
5 Steek eventueel plakjes ontbijtspek onder de borst (larderen), dit geeft extra smaak aan de kip.
6 Keer de kip op zijn borst, leg in een ovenschaal en braad in de oven op 180°C (circa 20 minuten per 450 gram, inclusief de vulling gewogen).
7 Keer de kip na 1 uur om en braad de kip de resterende tijd (zie punt 6) laag in de oven verder.
8 Als het vel van de kip te snel bruin wordt, kun je de kip afdekken met aluminiumfolie.
2 Vullingvariaties: - Vervang de appeltjes door gedroogde abrikozen en de hazelnoten door gepelde pistachenoten. Breng op smaak met basilicum (vers of gedroogd). - Vervang de appeltjes door verse, kort gestoofde cranberry's en vervang de bleekselderij door stukjes peer. Breng op smaak met gedroogde rozemarijn.
Gevulde kip met appel en hazelnoten is een recept van PLUS