1 Verhit voor de chutney de olijfolie en stoof hierin de ui, appel en cranberry’s circa 10 minuten. Voeg de suiker toe en laat smelten. Schep de bietjes erdoor, blus af met de balsamicoazijn en kook al roerend in tot de dikte van jam. Schep de dille erdoor en laat de chutney afkoelen. De chutney is in een brandschone jampot circa een week houdbaar in de koelkast.
2 Verwarm de ovengrill. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout, peper en de kruiden. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met de olie. Rooster de zalm in de oven 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte) per kant. Serveer de zalm met de chutney. Lekker met gebakken krieltjes.
3 Vervang de suiker in de chutney door 3 eetlepels honing en neem in plaats van verse cranberry’s 1 potje cranberrycompote.
Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney is een recept van PLUS