Bloemkool- en aardappelovenschotel

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze. Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim water met zout en giet ze af. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Snijd de aardappelen in plakken. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm het bakproduct en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de kerrie en gember toe en fruit nog een minuut. Klop de room met de eieren en zout en peper los en voeg de gebakken kerrie-uien toe. Leg de aardappel- en bloemkoolplakken om en om in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas en het roommengsel ertussen. Eindig met een laagje kaas en giet het laatste beetje eimengsel erover. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Bloemkool- en aardappelovenschotel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelovenschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelovenschotel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool- en aardappelovenschotel
55 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse aardappelschotel met worst en ei
0 min
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept