1 Verwarm de oven voor op 170°C. Schep de cranberry’s om met de likeur. Klop de boter met de suiker met een mixer glad en romig. Voeg een voor een de eieren toe tot een glad mengsel. Voeg het bakmeel beetje bij beetje toe en klop alles in een paar minuten luchtig. Schep de cranberry’s door het beslag en giet het geheel in de tulbandvorm. Tik met de vorm een paar keer op het werkblad zodat er geen luchtbellen ontstaan. Bak de tulband in de oven in circa 60 minuten gaar. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Stort de tulband op een schaal en giet het glazuur er voorzichtig overheen. Laat het glazuur opdrogen en garneer de bovenkant van de tulband met rode bessen en chocolaatjes.
2 Vanilleboter: roer 1 zakje vanillesuiker of het merg van 1 vanillestokje en 1 eetlepel poedersuiker door 150 gram zachte boter. Notenboter: roer 25 gram geroosterde en gemalen walnoten of hazelnoten en een paar druppels honing door 150 gram zachte boter. Citroenroom: roer 1 theelepel geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel poedersuiker door 150 gram roomkaas.