Pittige oliebollen

6
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid een stevig en glad oliebollenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg in plaats van 500 ml water 350 ml water en de eieren toe. Voeg als het beslag te dik is een klein scheutje extra water toe. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en rode peper toe en bak ze 1 minuut mee. Schep de mais, gember, makreel, ketjap en peterselie erdoor en roerbak circa 2 minuten. Laat iets afkoelen. Maal het pittige vismengsel eventueel fijn en schep het door het oliebollenbeslag. Laat afgedekt op een warme plaats circa 30 minuten rijzen. Verhit de frituurolie tot 180°C. Vorm met 2 eetlepels of een ijsbolschep, die je tegen het plakken eerst door de olie hebt gehaald, bolletjes van het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Dompel de bolletjes even onder en bak de oliebollen in 3-4 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet, bekleed met keukenpapier, uitlekken. Lekker met chilisaus.

Pittige oliebollen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Goedgevulde oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Hartige oliebolletjes met spek en oude kaas
110 min-
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept