Mince pies

6
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de boter bloem en suiker tot een kruimelig deeg. Voeg 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe en kneed tot een glad deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C. Meng alle ingrediënten voor de mincemeat door elkaar. Rol de deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek rondjes uit 2/3 van het deeg in sterren of rondjes. Steek er eventueel nog een sterretje of rondje uit en leg ze op de mincemeat. Druk de randjes goed aan. Meng de overgebleven eidooier met de melk en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak de minced pies in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven een laat afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Mince pies is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mince pies
2 uur-
Bekijk recept
Mince pies
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Whoopie pies
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini cottage pies
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mince pies
2 uur-
Bekijk recept
Mince pie
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Mince pies
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Potted Hough
20-30 min -
Bekijk recept