1 Kneed een kruimelig deeg van 75 gram bloem, 75 gram geraspte belegen kaas en 75 gram koude boter in blokjes. Kneed er een beetje losgeklopt ei door tot het deeg smeuïg is en leg het even in de koelkast. Verhit een beetje olie, fruit hierin 1 gesnipperd uitje en voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Laat even sudderen en giet er 500 ml runderbouillon (zonder vlees) uit een pot bij. Laat zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met een bouillonblokje of zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm en steek er kerstvormpjes uit. Bestrijk met wat losgeklopt ei en bestrooi eventueel met sesamzaad. Bak de koekjes in de oven in 20 minuten goudgeel. Laat afkoelen en serveer bij de tomatensoep.
2 Maak kleine envelopjes om de koekjes in te doen en hang deze met lint aan het oor van de soepkom.