1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer of hak de bietjes tot een grove puree. Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg als de chocolade bijna gesmolten is de koffie en boter toe en roer goed. Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en een snufje zout boven een aparte kom. Roer van de warmtebron af de basterdsuiker door het chocolademengsel en laat een beetje afkoelen. Roer de losgeklopte eidooiers en bietjespuree erdoor. Klop de eiwitten tot stijve, glanzende pieken en spatel deze door het chocolademengsel. Schep er luchtig het bloemmengsel door. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar (de kern mag nog wat vochtig zijn). Laat buiten de oven afkoelen. Bestrooi de taart met poedersuiker en versier met chocolaatjes en bakparels.
2 Knip een sterpatroon als sjabloon uit een vel papier. Leg de sjabloon op de taart en bestrooi met poedersuiker.