Blanke sauzen

4
15 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 1 Verwarm de boter op een lage stand zonder dat deze bruin kleurt.
  • 2 Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat.
  • 3Giet de hete fond en melk erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • 2 Champignonroomsaus: Gebruik room in plaats van melk voor het maken van de basissaus en voeg plakjes gebakken champignons toe. Lekker bij de varkenshaas. Kaassaus: Roer naar smaak geraspte kaas door de basissaus. Mosterdsaus: Breng de basissaus verder op smaak met een paar eetlepels grove mosterd.

Blanke sauzen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cordon bleu met Marsala
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm in sesamkorstje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept