1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in dunne plakjes, maar niet helemaal door. Vul de inkepingen van de aardappels met de Parmezaanse kaas en leg de aardappels in de ovenschaal. Meng 2 eetlepels van de gesmolten boter met de olijfolie, zout en peper. Giet dit mengsel over de aardappels en bak ze 45-50 minuten in de oven. Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi met zout en peper. Meng de amandelen met de beschuit en peterselie. Halveer de citroen. Knijp één helft boven de vis uit en snijd de andere helft in plakjes. Meng de rest van de gesmolten boter met de mosterd en honing en bestrijk de vis ermee. Verdeel het amandelmengsel over de vis en zet 12-15 minuten op de bakplaat in de oven. Serveer de kabeljauw met de aardappels en garneer met een schijfje citroen. Lekker met worteltjes of broccoli.
2 Neem zalm in plaats van kabeljauw. Of kies eens voor een andere witvis. Vervang Parmezaanse kaas door belegen (boeren)kaas of mosterdkaas.
Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree