Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan. Bak hierna in het braadvet de knoflook, ui en spekjes circa 5 minuten. Voeg de kip toe en bestrooi met de bloem. Giet de wijn en bouillon erbij en schep de tijm, bleekselderij en wortel erdoor. Laat op een lage stand circa 45 minuten stoven. Voeg de pruimen en champignons toe en stoof nog circa 15 minuten. Lekker met aardappelpuree.
  • 2 Neem gedroogde abrikozen in plaats van pruimen. Serveer dit gerecht op z'n Frans met (breek)brood en doop het brood in de saus.

Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept