1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vlees in de lengte in, maar niet helemaal doormidden. Klap het vlees open, druk het iets platter met een plank of deegroller en bestrooi met de helft van de tijm, zout en peper. Meng de appelblokjes met het citroensap, de cranberry’s, de noten, het paneermeel, zout en peper. Schep de vulling op de varkensfilet en houd aan de uiteinden een klein stukje vrij. Klap het vlees dicht en bind het vast met keukengaren. Bestrooi de buitenkant met de rest van de tijm, zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de rollade in circa 5 minuten rondom lichtbruin. Leg het vlees in een ovenvaste braadpan of ovenschaal, zet deze in het midden van de oven en laat 35-40 minuten garen. Bedruip de rollade af en toe met wat braadvocht. Lekker met geroosterde krieltjes en spruitjes.
2 Geroosterde krieltjes: kook krieltjes met schil 3-4 minuten voor. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met 2 teentjes fijngehakte knoflook en 1 eetlepel gehakte rozemarijn. Zet de krieltjes tegelijk met de rollade in een aparte lage ovenschaal in de oven.
Rollade met cranberry s en noten is een recept van PLUS