1 Verwarm de sojasaus met de sherry en suiker en laat afkoelen. Verdeel de kalkoen in 4 filets en kerf ze met een scherp mes een beetje in. Bestrijk de kalkoenfilets met het sojamengsel en laat circa 15 minuten intrekken. Schil de mango’s. Snijd 1 mango in blokjes en pureer het vruchtvlees van de andere mango met de helft van het citroensap en -rasp. Meng de mangoblokjes met de rode peper, gember, helft van de bladselderij en de rest van het citroensap en -rasp. Kook de rijst in water waaraan de gezeefde tomaten zijn toegevoegd. Verhit de olie en bak hierin de kalkoenfilets 5-7 minuten per kant. Verhit de frituurolie tot circa 160°C. Frituur hierin de prei goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de kalkoenfilets in plakken en leg ze op de tomatenrijst. Maak op het bord een ‘streep’ met de mangopuree en geef de mangosalsa in een bakje erbij. Garneer met de gefrituurde prei en bestrooi met de rest van de bladselderij.
2 In plaats van kalkoenfilet is kipfilet of varkensfilet ook lekker. Vervang de verse gember door 1 eetlepel gehakte gembersnippers. Neem appelsap in plaats van sherry of witte wijn.