1 Verwarm de oven voor op 200ºC . Smelt de boter en fruit hierin het sjalotje. Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut. Voeg de bouillon er al roerend aan toe en roer tot een gladde, gebonden saus. Voeg de crème fraîche toe en vervolgens de doperwten en de aardappelblokjes. Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalm en schep de zalm door het doperwt-aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en de peterselie. Schep het zalmmengsel in de bakjes. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de bakjes. Maak de rand van de bakjes vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan. Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden een inkeping. Bak de zalmpasteitjes in de voorverwarmde oven 25-30 minuten bruin en krokant.
2 De roze zalm kan worden vervangen door rode zalm.
Pastei met roze zalm en doperwtjes is een recept van PLUS