Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten. Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.
  • 2 Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe. Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Verdeel de hamreepjes erover. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.
  • 3 Maak er een mosterdsaus van door in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel kerriepoeder toe te voegen samen met 1 eetlepel mosterd.

Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolschotel met zalm
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolschotel met cashewnoten
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde bloemkool met paprika en ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolschotel
30-60 min -
Bekijk recept