Bloemkoolsoep met blue stilton

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui op lage stand glazig. Voeg de bloemkoolroosjes, bouillon, tijm en peterselie toe en breng aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Verwijder de tijm en peterselie en pureer de soep. Klop de maïzena los met een paar eetlepels melk en voeg samen met de rest van de melk toe aan de soep. Laat nog een paar minuten doorkoken en neem de soep dan van het vuur. Roer de verbrokkelde kaas erdoor en breng verder op smaak met versgemalen peper. Bestrooi met gehakte peterselie.
  • 2 Vervang de blue stilton door roquefort of Danish Blue.

Bloemkoolsoep met blue stilton is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Champignons met zoete-aardappelkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kaaspie met gekaramelliseerde ui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept