1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels en steek met de appelboor de klokhuizen eruit. Leg de deeglapjes naast elkaar op een met bloem bestoven werkvlak. Zet de appels omgekeerd op het deeg. Meng voor de vulling de appelstroop met rozijnen, citroensap, gehakte amandelen en kaneelpoeder. Vul de appels met dit mengsel. Vouw het deeg rondom de appels en druk het goed dicht. Keer de appels om en bestrijk het deeg met de melk. Meng de suiker met de geschaafde amandelen in een diep bord en rol de appels erdoor. Zet de appelbollen in de ovenschaal en bak ze iets onder het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
2 • Ook lekker met een vulling van gehakte gedroogde abrikozen, abrikozenjam of sinaasappelmarmelade, limoensap en gehakte verse tijm. • Of met een vulling van verkruimelde bitterkoekjes, appelstroop, stukjes gedroogde zwarte pruimen en gehakte gember op siroop.