1 Schaaf de aardappels in zeer dunne plakjes van 1-2 mm. Leg ze in een vergiet en spoel er koud water over tot het water helder is. Zet de aardappelplakjes apart in koud water. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng citroenrasp met rozemarijn en (zee) zout en wrijf dit fijn, eventueel in een vijzel. Verhit het frituurvet tot 170°C. Meng citroensap naar smaak door mayonaise. Giet de aardappelschijfjes af en droog ze goed tussen 2 theedoeken. Frituur eerst 1 schijfje in het frituurvet. Het vet is heet genoeg als er bruisende belletjes ontstaan. Schep met een frituurschep niet te veel aardappelschijfjes tegelijk in het vet en haal de frituurschep erdoor zodat de schijfjes niet aan elkaar plakken. Frituur de chips goudbruin. Schep ze op keukenpapier en bestrooi met het kruidenzout. Serveer met citroenmayonaise.