Chips met kruidenzout

4
25 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schaaf de aardappels in zeer dunne plakjes van 1-2 mm. Leg ze in een vergiet en spoel er koud water over tot het water helder is. Zet de aardappelplakjes apart in koud water. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng citroenrasp met rozemarijn en (zee) zout en wrijf dit fijn, eventueel in een vijzel. Verhit het frituurvet tot 170°C. Meng citroensap naar smaak door mayonaise. Giet de aardappelschijfjes af en droog ze goed tussen 2 theedoeken. Frituur eerst 1 schijfje in het frituurvet. Het vet is heet genoeg als er bruisende belletjes ontstaan. Schep met een frituurschep niet te veel aardappelschijfjes tegelijk in het vet en haal de frituurschep erdoor zodat de schijfjes niet aan elkaar plakken. Frituur de chips goudbruin. Schep ze op keukenpapier en bestrooi met het kruidenzout. Serveer met citroenmayonaise.

Chips met kruidenzout is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante knolselderijchips met kruidenzout
45 min-
Bekijk recept
Gebakken aardappelen
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kwarteleitje met kruidenzout
30 min
Bekijk recept
Zha Pai Ku
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept