1 Zet de aardappelpuree apart. Breng 150 ml water met de boter aan de kook. Roer alle bloem erdoor en blijf roeren tot de deegbal loslaat van de wand van de pan. Neem de pan van de warmtebron en klop 1 ei erdoor. Voeg een tweede ei toe en klop tot het beslag glanst. Meng de aardappelpuree erdoor en roer goed. Laat iets afkoelen. Verhit het frituurvet tot 180°C. Vorm met vochtige handen of een kleine ijsknijper kleine balletjes van het pureebeslag. Klop de laatste eieren los met een klein scheutje water. Wentel de aardappelballetjes erdoor en frituur tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
2 • Voeg eens 50 gram geraspte kaas met 2 eetlepels gehakte bieslook aan de puree toe. Of neem 1 theelepel kerriepoeder voor een mooie gele kleur. • In plaats van bolletjes kun je ook met een spuitzak met gekarteld spuitmondje staafjes spuiten en deze frituren.