1 Leg de zuurkool in een pan met de spekjes, 1 theelepel komijnzaad en de wijn en breng aan de kook. Zet de warmtebron laag, leg een deksel op de pan en stoof de zuurkool circa 15 minuten op een lage stand. Plet ondertussen het koriander-, mosterd en venkelzaad met de rest van de komijn in een vijzel en meng met het uienpoeder. Wrijf de stukken zalm in met dit kruidenmengsel en laat circa 15 minuten intrekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm circa 4 minuten per kant tot beide kanten bruin zijn en een knapperig korstje hebben. Serveer de zalm op de zuurkool en bestrooi met de koriander. Lekker met gekookte aardappels.
2 • Kun je de kruiden niet als zaadjes vinden? Je kunt ze vervangen door 1/2 theelepel komijn-, koriander- of venkelpoeder. Of wrijf de zalm eens in met 1,5 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder. • Vervang het uienpoeder door 1 theelepel geraspte of fijngehakte ui.
Gekruide zalm met gestoofde zuurkool is een recept van PLUS