1 Zo maak je de sandwich: Roer de mayonaise los met de mosterd en bieslook. Rooster de sneetjes brood eventueel licht en besmeer ze royaal met de mayonaise. Verdeel de sla over 4 sneetjes. Beleg met het rookvlees en maak van de sneetjes 2 stapels. Dek af met de laatste 2 besmeerde boterhammen en snijd met een scherp mes diagonaal door. Steek prikkers door de sandwiches om ze goed bij elkaar te houden. Zo maak je de soep: Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en kummel toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de aardappelrasp, spruitjes, kookroom en bouillon toe. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten zachtjes door tot de spruitjes zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper. Wel de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes en leg op of bij de soep.
Romige spruitjessoep +clubsandwich is een recept van PLUS