1 Zo maak je de sandwich: Bevochtig het brood en bak het volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven. Laat een paar minuten afkoelen. Verhit intussen de olie en bak de ham knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de roomkaas met de yoghurt, knoflook, peterselie en augurk. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het brood horizontaal door en bestrijk de onderkant met de roomkaas. Beleg met de ijsbergsla en ham. Dek af met de bovenkant van het brood en snijd het belegde brood in 4 of 8 punten. Steek er eventueel prikkers door. Zo maak je de soep: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaten en stukken paprika op een bakplaat en schep er 2 eetlepels olie doorheen. Bestrooi met wat zout en rooster de groenten circa 15 minuten hoog in de oven. Verhit intussen de rest van de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de oregano, knoflook en specerijen toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg als laatste de tomatenpuree toe. Neem de groenten uit de oven en schep ze over in de pan. Bak nog een paar minuten mee en schep om tot de tomaten uit elkaar vallen. Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de bouillontablet en peper. Bestrooi met wat Italiaanse kruiden.
2 Vervang het Turks brood eens door een ander groot brood of maak kleinere broodjes.
Geroosterde tomaten-paprikasoep + Sandwich van Turks brood is een recept van PLUS