1 Kook de aardappels in de schil in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Pel de aardappels en snijd ze in dikke plakken. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de stronk weg. Maak 16 bladeren los en blancheer ze met 4 stuks tegelijk circa 2 minuten in het kokende water. Spoel de koolbladeren onder koud water en laat uitlekken. Kneed het gehakt met de kruiden, het ei en de ui en vorm 8 langwerpige balletjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg steeds 2 koolbladeren op elkaar en leg hierop een balletje gehakt. Rol de bladeren op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes in de oven in circa 30 minuten gaar. Verwijder de folie de laatste 10 minuten. Verhit intussen de boter met de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelplakken om en om goudbruin. Bestrooi de aardappels met zout en serveer met de koolpakketjes.
Koolpakketjes met gebakken aardappels is een recept van PLUS