1 Smelt de boter en meng de gesmolten boter door het koekkruim. Bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk het mengsel glad en druk aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de vorm met koekbodem circa 15 minuten in de koelkast of diepvries om stevig te worden. Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 Watt. Giet de lauwwarme gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom. Giet het chocolademengsel op de koekbodem in de vorm en laat in 6-8 uur opstijven in de koelkast.
2 Neem de taart uit de koelkast. Snijd de taart met een scherp puntig mes los van de zijkant van de springvorm en verwijder de rand van de vorm. Zeef een laagje cacao over de taart en garneer met frambozen.
3 • Vervang de amandellikeur door een andere likeur die goed past bij chocolade, bijvoorbeeld een koffielikeur. • Voeg 2 zakjes slagroomversteviger toe aan de slagroom.