Chocolade-truffeltaart

10
180 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter en meng de gesmolten boter door het koekkruim. Bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk het mengsel glad en druk aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de vorm met koekbodem circa 15 minuten in de koelkast of diepvries om stevig te worden. Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 Watt. Giet de lauwwarme gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom. Giet het chocolademengsel op de koekbodem in de vorm en laat in 6-8 uur opstijven in de koelkast.
  • 2 Neem de taart uit de koelkast. Snijd de taart met een scherp puntig mes los van de zijkant van de springvorm en verwijder de rand van de vorm. Zeef een laagje cacao over de taart en garneer met frambozen.
  • 3 • Vervang de amandellikeur door een andere likeur die goed past bij chocolade, bijvoorbeeld een koffielikeur. • Voeg 2 zakjes slagroomversteviger toe aan de slagroom.

Chocolade-truffeltaart is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-truffeltaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Truffeltaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Truffeltaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Truffeltaart
0 min
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept