1 Meng het gehakt met de kruiden en vorm er rolletjes van. Omwikkel de vleesrolletjes met katenspek. Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe. Verhit de helft van de boter en bak hierin de katenvinken rondom goudbruin. Voeg een scheutje water toe en gaar 10-12 minuten. Giet de aardappels en bleekselderij af en vang een beetje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, de appels, kerriepoeder en wat kookvocht tot een smeuïge stamppot. Serveer de katenvinken erbij.
2 • Breng het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat in plaats van gehaktkruiden. • Vervang katenspek door rauwe ham of ontbijtspek. • In plaats van bleekselderij is knolselderij ook lekker. Kook deze dan even lang als de aardappels.
Selderijstamppot met katenvinken is een recept van PLUS