Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg alle aardappelblokjes in een pan en giet er water op zodat ze net onder staan. Voeg zout toe en leg de boerenkool erop. Kook met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar. Bak intussen de spekblokjes helemaal uit. Neem ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in circa 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit nog een paar minuten. Voeg de ketjap en sambal toe en roer de makreel en spekjes erdoor. Warm enkele minuten mee. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp grof met de boter. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de boerenkoolschotel met de makreel en bestrooi met sesamzaad.

Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boerenkoolschotel met mosterd
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boerenkool
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolschotel met hotdogs en augurken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolschotel met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept