1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de pompoen in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen circa 20 minuten in het midden van de oven. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng alle ingrediënten voor de dressing met 6 eetlepels water. Voeg nog een scheutje water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met zout en peper en zet de dressing in de koelkast. Maal de ingrediënten voor de falafel met 2 eetlepels verse koriander en 2 eetlepels verse peterselie, zout en peper in een keukenmachine tot een glad mengsel. Vorm van het mengsel balletjes zo groot als een walnoot. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de falafelballetjes in circa 5 minuten goudgeel en knapperig. Leg een slablad met eventueel wat waterkers erin op borden. Schep er wat quinoa en pompoen op. Verdeel de falafel erover. Bestrooi met de overige koriander en peterselie. Schep er wat yoghurtdressing op en garneer met partjes limoen.
2 • Als je geen tahin kunt vinden, maak deze sesampasta dan zelf. Rooster sesamzaadjes goudbruin en maal ze in een vijzel met een scheutje olijfolie fijn tot een pasta. Breng op smaak met zout en citroensap. • Vervang de quinoa door couscous.
Falafel met quinoa en pompoen is een recept van PLUS