1 Kneed het gehakt met de rest van de ingrediënten goed door en voeg indien nodig wat paneermeel toe. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van en leg ze op een bord. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het spek en de sambal toe en bak nog een paar minuten op een lage stand. Leg de ananas in de pan en leg de zuurkool erop. Voeg een scheutje water toe en stoof de zuurkool met het deksel op de pan, op de laagste stand, in circa 20 minuten gaar. Schep de zuurkool een paar keer door om aanbranden te voorkomen. Bak intussen de gehaktballetjes in de rest van de olie in een braadpan (of op een ingevette bakplaat in het midden van de oven op 175ºC) in circa 15 minuten gaar. Serveer de gehaktballetjes met de zuurkool. Lekker met aardappelpuree.
Zuurkool met ananas en pikante gehaktballetjes is een recept van PLUS