1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de koekkruiden toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de kool met een snuf zout toe en schep even door. Giet er 100 ml water bij en stoof de kool met het deksel op de pan circa 1 uur op een lage stand. Gebruik bij koken op gas een vlamverdeler. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de kip in een ovenschaal. Meng de kipkruiden met de sinaasappelschil, honing en boter en wrijf hiermee de kip rondom in. Leg de kip op zijn borst en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de kip in de oven in circa 1 uur gaar. Verwijder het folie en keer de kip op zijn rug. Bak nog circa 20 minuten verder tot het vel van de kip krokant is. Roer eventueel een paar klontjes boter door het braadvet om de jus wat te binden. Schep de chocolade en ontbijtkoek door de rodekool en breng op smaak met zout en peper. Warm nog een paar minuten door. Verdeel de kip in stukken en serveer met de jus en rodekool. Lekker met gekookte kruimige aardappels.
Rodekool met koekkruiden, chocolade en gebraden honingkip is een recept van PLUS