1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de wortel en aardappel toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Voeg een scheutje water toe en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten garen. Stamp de gesmoorde wortel en aardappel fijn en roer de boter erdoor. Laat al roerend afkoelen. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep 2/3 van de kaas door de wortelstamppot en breng op smaak met zout en peper. Klop de eidooiers los en roer deze er gelijkmatig doorheen. Klop met een mixer in een schone kom de eiwitten met een beetje zout tot stijve pieken. Spatel het geklopte eiwit voorzichtig en gelijkmatig door de puree en schep alles over in de soufflévormen. Bestrooi met de rest van de kaas. Laat de soufflé laag in de oven in circa 25 minuten gaar worden en rijzen. Serveer direct, de soufflé zakt na een paar minuten al een beetje in.
Oosterse winterwortelkaassouffl is een recept van PLUS