Groenten-kerriekroketten

8
180 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Smelt 30 gram boter en voeg 30 gram bloem en 1 eetlepel kerriepoeder toe. Roer goed en voeg geleidelijk 200 ml groentebouillon toe tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 200 gram, in kleine stukjes gesneden, geblancheerde groenten (broccoli, doperwten, asperges, wortel, paddenstoelen) toe. Laat de ragout afkoelen en opstijven in de koelkast. Verdeel de vulling in 8 porties en vorm tot kroketten. Rol ze door paneermeel, dan door 2 losgeklopte eieren en tenslotte weer door paneermeel. Frituur met 4 stuks tegelijk op 180ºC in 4-5 minuten goudbruin.

Groenten-kerriekroketten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische Kerriekroketten Met Quorn
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept