Gehaktballetjes met kruidensalsa

4
35 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Kneed 250 gram lams- of rundergehakt met zout, peper, 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 1 fijngesnipperde sjalot, 1 teentje knoflook, 1 ei en wat broodkruim of paneermeel tot een smeuïg gehakt. Vorm er 8 kleine balletjes van en laat deze circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Maak intussen de salsa. Meng 1 bosje grof gehakte munt, 1 bosje grof gehakte peterselie, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel citroenrasp, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel kappertjes en 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot een grove salsa. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Verdun eventueel met extra olie. Bak de balletjes in een voorverwarmde oven van 200ºC in circa 15 minuten gaar (of bak ze in een koekenpan). Serveer de gehaktballetjes warm of lauwwarm met de kruidensalsa.

Gehaktballetjes met kruidensalsa is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green herby salsa (groene kruidensalsa)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gepeperd lam in kruidensalsa met kerstomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veggie spiesen met kruidensalsa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept