Zalmbeignets met sesam

4
30 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Snijd 250 gram zalmfilet in 8 gelijke stukken en dep goed droog. Bestrooi met zout en peper. Maak een beslag van 50 gram bloem met wat zout en 50 ml bier of koolzuurhoudend water. Klop er een 1/2 losgeklopt ei en 1 theelepel olie doorheen. Roer er tenslotte 1 eetlepel sesamzaad door en laat het beslag even staan. Verhit een laagje arachideolie in een hoge pan tot 180ºC. Schep de stukken vis een voor een door het beslag en frituur kort in de hete olie tot de beignets goudbruin zijn. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Lekker met chilisaus.

Zalmbeignets met sesam is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad)
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmbeignets
20 min Voorgerecht
Bekijk recept