Bereiding 1. Maal 3 witte boterhammen zonder korst met 1 bosje peterselie en 2 teentjes knoflook in een keukenmachine fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin het broodmengsel in een paar minuten krokant. Schep de pangrattato over in een kom en laat afkoelen. Bak lamskoteletjes of -worstjes in een ingevette grillpan in een paar minuten om en om gaar. Serveer ze op een bordje met wat pangrattato erop.
2. Pangrattato betekent in het Italiaans niets anders dan ‘paneermeel’, maar het klinkt meteen veel romantischer. Je kunt er volop mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens pangrattato van brood, ansjovis, olie, knoflook en geraspte citroenschil of van brood, limoen en peterselie. Ook heel lekker: een mengsel van brood, peterselie, zongedroogde tomaat en pijnboompitten.
Lamskoteletjes met pangrattato is een recept van PLUS