Bereiding 1. Kook 4 eieren hard en laat ze onder koud water schrikken. Laat afkoelen, pel de eieren en snijd ze met een scherp mes horizontaal door in kartelvorm. Lepel de dooier eruit en meng met 1 theelepel mayonaise en 1 theelepel crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper, kerrie- of paprikapoeder en eventueel fijngehakte groene kruiden. Schep dit mengsel in een spuitzak. Spuit de vulling in de onderste helften van de eieren of schep met een lepel erin en zet de hoedjes erop. Laat de gevulde eieren afgedekt opstijven in de koelkast. Geef de kuikens een gezichtje met kleine stukjes wortel of paprika als snaveltje en stukjes augurk als oogjes.• Kook de eieren hard en koel ze daarna snel af. Hoe langer je de eieren kookt, hoe minder mooi de kleur van de vulling wordt. • Zorg ervoor dat de eieren goed afgekoeld zijn voordat je de vulling erin spuit, anders smelt deze een beetje. Kook de eieren dus ruim van tevoren. • Prak de eidooiers fijn met een vork of wrijf ze door een zeef, zo wordt de vulling lekker glad en smeuïg.