1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel 1/3 van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaaltjes en bestrooi met peper. Verdeel hierover de helft van de zalmsnippers, de helft van de ui en 1/3 van de dille. Herhaal deze laagjes en dek af met een laagje aardappelschijfjes. Druk alles met de achterkant van een lepel een beetje aan. Klop de eieren los met de zure room, melk, nootmuskaat en kerriepoeder. Giet het mengsel over de vulling in de schaaltjes. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er stukjes boter over. Bak in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin. Was intussen de komkommer en schaaf in lange linten. Meng de yoghurt met de olijfolie, mosterd, zout, peper en de rest van de dille tot een dressing. Schep de dressing door de komkommer. Serveer de zalmschotel met de komkommersalade.
2 • Vervang de dille door 3 gehakte lente-/ bosuitjes. • Gebruik zalm uit blik in plaats van gerookte zalm. • Voeg 1 eetlepel kappertjes toe aan de komkommersalade.
Zalm-aardappelschotel met komkommersalade is een recept van PLUS