Zalm-aardappelschotel met komkommersalade

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel 1/3 van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaaltjes en bestrooi met peper. Verdeel hierover de helft van de zalmsnippers, de helft van de ui en 1/3 van de dille. Herhaal deze laagjes en dek af met een laagje aardappelschijfjes. Druk alles met de achterkant van een lepel een beetje aan. Klop de eieren los met de zure room, melk, nootmuskaat en kerriepoeder. Giet het mengsel over de vulling in de schaaltjes. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er stukjes boter over. Bak in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin. Was intussen de komkommer en schaaf in lange linten. Meng de yoghurt met de olijfolie, mosterd, zout, peper en de rest van de dille tot een dressing. Schep de dressing door de komkommer. Serveer de zalmschotel met de komkommersalade.
  • 2 • Vervang de dille door 3 gehakte lente-/ bosuitjes. • Gebruik zalm uit blik in plaats van gerookte zalm. • Voeg 1 eetlepel kappertjes toe aan de komkommersalade.

Zalm-aardappelschotel met komkommersalade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Havermout-maïspannenkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept