1 Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten gaar. Meng de ingrediënten voor de tuinkersboter. Vorm er een rolletje van in aluminiumfolie en leg de boter in de koelkast. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Besprenkel de tilapiafilets met citroensap, bestrijk licht met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verwarm de ovengrill of een grillpan. Giet de aardappels af en pureer ze met citroenrasp naar smaak, de rest van de olijfolie en de zure room. Schep de raapsteeltjes er in gedeelten door en breng op smaak met zout en peper. Gril intussen de vis 2-3 minuten per kant. Serveer de vis op de stamppot en leg een plakje tuinkersboter erop.
2 • Maak een stamppot met spinazie in plaats van raapsteeltjes. • Vervang de tuinkers in de boter door 2 eetlepels kappertjes.
Gegrilde tilapia met tuinkersboter en raapsteeltjesstamppot is een recept van PLUS