Pasta pesto met krokante ham

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Kruis de tomaten in of halveer ze, bestrijk ze met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de tomaten op een bakplaat en zet 15-17 minuten in de oven. Bestrijk de plakken ham aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een andere bakplaat. Bak de ham 10-12 minuten in de oven. Schep de ham van de bakplaat en laat afkoelen en krokant worden op keukenpapier. Kook de pasta beetgaar. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de pesto erdoor. Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op. Schep de pasta door het pestomengsel en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Bestrooi de pasta met de kaas, verdeel de gebakken tomaten erover en steek de krokante ham ertussen. Bestrooi met basilicum.

Pasta pesto met krokante ham is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept