Doperwtentaart met feta

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter of olie. Verdeel het deeg over de vorm en druk de naden goed aan. Snijd overtollig deeg netjes bij. Giet kokend water over de doperwten en laat ze goed uitlekken. Klop de eieren, eidooier, crème fraîche en bouillonpoeder in een grote kom goed los en schep de doperwten en feta erdoor. Giet dit mengsel in de deegvorm en schud even zodat eventuele luchtbellen verdwijnen. Bak de taart in de oven in circa 35 minuten bruin en gaar. Laat de quiche buiten de oven nog circa 10 minuten rusten voor het aansnijden. Lekker met een frisse salade.+ 35 minuten oventijd + 10 minuten wachttijd

Doperwtentaart met feta is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gevulde doperwtentaart
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Doperwtentaart met feta
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept