1 Dep de vis droog, bestrooi met zout en be- sprenkel met het sap van 1 citroen. Leg de filets naast elkaar op bakpapier. Leg basi- licumblaadjes erop (houd wat achter om te garneren) en bestrijk royaal met boter. Verdeel het filodeeg erover en druk het over de visfilets heen. Bestrijk met de rest van de boter en laat een beetje stollen. Dit kan, mits gekoeld bewaard, even van tevoren. Snijd het deeg aan de randen van de vis bij zodat alleen de bovenkant van de vis bedekt is met deeg. Verhit de olie en bak hierin de deeg- kant van de vis in circa 2 minuten goudbruin. Keer om en bak op een lage stand de andere kant 2-3 minuten. Snijd de overige citroen in dunne plakjes. Garneer de vis met basilicum en citroen. Lekker met gebakken aardappels en groene groenten.
2 • Neem kabeljauw of zalm in plaats van tilapia. • Vervang de basilicum door takjes dille.
Krokante tilapia met basilicum is een recept van PLUS