1 Verwarm de ovengrill voor. Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en wrijf de karbonades er- mee in. Leg de paprika’s op een bakplaat onder de grill en rooster ze 8-10 minuten tot het vel donkere plekken krijgt. Keer ze af en toe om. Leg de paprika’s in een schaal, dek af en laat circa 5 minuten rusten. Ontvel de paprika’s als ze iets zijn afgekoeld en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak de stukken paprika, groene peper, koriander en komijn kort in een keukenmachine of met de hand. Voeg de rest van de olijfolie en citroensap toe. Breng op smaak met zout en zet apart. Verhit een grill- of koekenpan en rooster de karbona- des 3-4 minuten per kant. Schep het paprikamengsel erop en garneer met koriander en eventueel wat groene peper. Lekker met kidneybonen en tortillachips.
Mexicaanse karbonade met paprikasalsa is een recept van PLUS