1 Verwarm de oven voor op 200oC. Bestrijk de vellen filodeeg met 2 eetlepels gesmolten boter. Snijd ze 2 keer schuin doormidden tot 8 gelijke stukken. Leg 4 velletjes op de bakplaat en leg op elk velletje een paar blaadjes basilicum. Bestrooi met wat grof zout en leg de overige 4 velletjes deeg er met de beboterde kant naar boven op. Verhit de rest van de boter in een pan en leg de stukken vis erin. Bestrooi de vis met zout en peper. Besprenkel met citroensap en pocheer de vis circa 10 minuten op middelhoge stand met het deksel op de pan. Bak intussen het filodeeg in het midden van de oven in circa 5 minuten krokant. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes circa 4 minuten. Voeg de doperwten toe en stoof ze op een lage stand mee. Schep op het laatste moment de spinazie door de erwten en laat heel kort slinken. Verdeel de groenten over 4 warme borden en schep een stuk vis erop. Leg er een basilicumkrokant op en serveer direct.
Gepocheerde visfilet met basilicumkrokant is een recept van PLUS