1 Verwarm de oven voor op 150oC. Leg de zalm op de huidkant in een ovenschaal en bedruppel met wat limoensap. Bestrooi met zout en laat even rusten. Verhit de boter en bak hierin de zalm een paar minuten op de huid. Neem uit de pan en leg terug in de schaal met de huidkant naar boven. Zet de schaal in het midden van de oven. Fruit intussen in dezelfde pan de sjalot en 1 theelepel limoenrasp circa 4 minuten. Blus af met de wijn en room en breng aan de kook. Zet de warmtebron laag en roer de rest van het limoensap en de rode peper door de saus. Warm even mee en breng de saus verder op smaak met een paar druppels vissaus of wat zout. Controleer na circa 20 minuten of de zalm gaar is. Schep een lepel saus op warme borden en leg hier een stuk zalm op. Bestrooi met de koriander en garneer met partjes limoen. Lekker met rijst.
Gebakken zalmfilet met limoensaus is een recept van PLUS