1 Boen 1 limoen schoon en rasp de schil eraf. Pers 3 limoenen uit. Meng limoensap en -rasp met de rozemarijn, knoflook, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper tot een marinade. Schep deze door de kip en laat circa 15 minuten ma- rineren. Verwarm de oven voor op 200oC. Dep de kip een beetje droog. Verhit de rest van de olijf- olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Zet de pan met dek- sel circa 30 minuten in de oven. Snijd de overige limoen in parten en leg tussen de kip. Serveer de kip met gebakken krieltjes en een groene salade met geitenkaas.
2 • Deze marinade is ook lekker bij vis. Gebruik dan sap en rasp van 1 limoen en voeg 50 ml witte wijn toe. • Vervang de rozemarijn door basilicum, tijm of gemengde Italiaanse kruiden. • Gebruik in plaats van drum- sticks 4 kipfilets en zet deze circa 15 minuten in de oven.
Kip met limoen- rozemarijnmarinade is een recept van PLUS