Kip met limoen- rozemarijnmarinade

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen 1 limoen schoon en rasp de schil eraf. Pers 3 limoenen uit. Meng limoensap en -rasp met de rozemarijn, knoflook, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper tot een marinade. Schep deze door de kip en laat circa 15 minuten ma- rineren. Verwarm de oven voor op 200oC. Dep de kip een beetje droog. Verhit de rest van de olijf- olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Zet de pan met dek- sel circa 30 minuten in de oven. Snijd de overige limoen in parten en leg tussen de kip. Serveer de kip met gebakken krieltjes en een groene salade met geitenkaas.
  • 2 • Deze marinade is ook lekker bij vis. Gebruik dan sap en rasp van 1 limoen en voeg 50 ml witte wijn toe. • Vervang de rozemarijn door basilicum, tijm of gemengde Italiaanse kruiden. • Gebruik in plaats van drum- sticks 4 kipfilets en zet deze circa 15 minuten in de oven.

Kip met limoen- rozemarijnmarinade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenaïoli
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsvlees in knoflook-rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gourmet
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept