1 Verwarm de oven voor op 160oC. Laat de boter smel- ten en klop met een mixer de suiker, limoensap en -rasp erdoorheen. Voeg een voor een de eieren toe en blijf op hoge snelheid een paar minuten kloppen. Klop in gedeeltes het bakmeel erdoor tot een glad en luchtig beslag. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Snijd de schijfjes vervolgens in stukjes en schep de ap- pel door het beslag. Giet het beslag in de taartvorm en bak in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar en goudbruin. Controleer de gaarheid door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uit- komt is de cake gaar. Laat afkoelen op een rooster en stort de cake op een bord. Roer de poedersuiker eerst los met een paar druppels limoensap en voeg eventueel geleidelijk iets meer sap toe tot het glazuur glanzend en licht vloeibaar is. Giet het glazuur lang- zaam over de cake en leg de schijfjes limoen erop. Laat het glazuur hard worden.