1 Spoel de quinoa af en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe door. Besprenkel de avocado met de helft van het citroensap en de helft van de chilivlokken en zet apart. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Verhit een beetje olijfolie in een wok en roerbak hierin de knoflook, het sjalotje, de overige chilivlokken en de komijn. Roerbak de spinazie 2-3 minuten mee. Laat het spinanazie- mengsel indien nodig een beetje uitlekken en schep het met de rest van het citroensap en de avocado door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met gebakken zalm, varkensfiletlapjes of een spiegelei.
2 Breid het gerecht uit met plakjes geroosterde courgette en tomaat.
Quinoa met avocado en spinazie is een recept van PLUS
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)