1 Week het brood voor de aman- delsaus in de melk. Pureer dit mengsel met de amandelen en knoflook. Giet de olijfolie en het citroensap er in een straal- tje bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en zet de saus apart. Kook of stoom de sperziebonen in 12-14 minuten gaar. Schep de olijfolie en de helft van de feta erdoor. Bestrooi de bonen met de citroenrasp, peterselie en de rest van de feta. Serveer met de amandelsaus. Lekker met een omelet, karbonade of gehaktbal.
2 Vervang de amandelsaus door een laagje mosterd-tijm- kruimels. Meng 150 gram kruimels van witbrood in een braadslede of ovenschaal met 25 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels tijmblaadjes en 1 eetlepel citroenrasp. Rooster dit 10-12 minuten in een oven van 180oC.
Sperziebonen met feta en amandelsaus is een recept van PLUS